Horeca vetvang filterkasten
Bij horecabedrijven die grillen, frituren of bakken in olie of vet, komen vette dampen vrij. Deze dampen moeten afgevoerd worden via een vetvangend filter. Dit geldt niet voor het grillen met houtskool, omdat hierbij geen vette dampen vrijkomen. Onze vetvang filterkasten worden als voorfilter gebruikt zeker ook als er een ventilatiekast wordt toegepast. De afvoerlucht vanuit de keuken wordt hier rechtstreeks op aangesloten. De vervuilde en vette lucht wordt door een dubbele rij vetvang filters en nafilter afgevangen. Deze unit wordt met een extra set filters geleverd zodat deze periodiek gewisseld kunnen worden. Deze filters kunnen in een vaatwasser worden gereinigd en hergebruikt. De wisselfrequentie is afhankelijk van de vervuiling.
Combinatie met een ventilatiekast
De lucht uit de vetvang filterkast bevat praktisch geen vet meer en wordt middels een luchtkanaal op de ventilatiekast aangesloten. De ventilatiekast wordt van zakkenfilters voorzien waardoor het ventilatiesysteem schoon blijft. Daardat de afvoerluchttemperatuur vanuit de keuken ± 30 graden bedraagd is het rendement van de warnteterugwinning extreem hoog. In de winter is zelfs het naverwarmer van de toegevoerde lucht niet nodig. De terugverdientijd is afhankelijk van de situatie maar is in veel gevallen minder dan 5 jaar.